Judo kent vele pedagogische aspecten. Denk hierbij aan respect, zelfbeheersing en doorzettingsvermogen. Je leert om samen te werken, want je hebt elkaar nodig om te judoën.
Voor jong en oud
Van jong tot oud, iedereen kan judoën. Je leert met elkaar worpen uit te voeren en te vallen op een judomat. Met judo leert de judoka goed val te breken, zodat hij of zij valt zonder pijn. Valbreken is goed voor het vertrouwen, en dat maakt een mens zelfverzekerder en mentaal sterker.
Respect
Judo wordt vaak gezien als een opvoedkundige methode. Judoregels zijn gebaseerd op respect voor jezelf en anderen. Je oefent op de training of strijd op de wedstrijdmat tegen een tegenstander zonder hem of haar te blesseren. Het respect komt voort uit de gedachte dat de judoka's elkaar helpen beter te worden: je hebt elkaar nodig. Wij vinden ook dat iedereen met elkaar kan judoën en dat stimuleren we ook binnen onze vereniging. Onze judoka's staan open om nieuwe judoka's te verwelkomen en de technieken uit te leggen.
Kracht en balans
Een judoka gebruikt de kracht van zijn tegenstander om deze te overmeesteren. Je leert om op een goede manier om te gaan met je krachten. Judo gaat ook over balans en weerbaarheid. Als judoka moet je veel bewegen, moet je sterk blijven staan en leer je vallen op opstaan. Je verlengt je grenzen en zoekt uitdagingen op. Je werkt aan je mentaliteit en zorgt ervoor dat je met de juiste concentratie de juiste technieken kan uitvoeren.