Judo Grootegast
Het coronavirus
We leven in een bijzondere tijd: het coronavirus zorgt ervoor dat alles anders gaat, zo ook bij het sporten.
We proberen ons zo goed mogelijk aan te passen, waarbij we de gezondheid en veiligheid van de sporters en de trainers in acht nemen. Hieronder vind je een overzicht van de zaken rondom corona bij ons op de vereniging.
Tijdlijn
Versoepelingen
Er is een mail verstuurd waarin de veranderingen zijn aangegeven.
Sporters tot 18 jaar mogen per woensdag 19 mei weer binnen judo├źn. Dat betekent dat we teruggaan naar de trainingstijden voor de lockdown.

Bekijk de mail voor meer informatie.


Datum: 15-05-2021
Trainings3daagse
In de eerste week van mei zal een trainings3daagse plaatsvinden, mits het weer het toelaat. Dit zijn intensieve dagen waar we de judoka's klaar proberen te stomen voor het nieuwe judoseizoen. Er zal twee uur goed getraind worden, waarbij we zowel fysieke als mentale stappen willen zetten.

We trainen twee keer per dag, namelijk van 11.00 - 12.00 uur en van 13.00 - 14.00 uur. Tussendoor gaan we lunchen. De sporters moeten zelf lunch meenemen. Verder moet de sporter ook een judojas en judoband meenemen.

Vragen? Je kan ze altijd aan de trainer stellen.

Datum: 25-04-2021
Update mail: wat moet je meenemen?
Wat moet je aan/meenemen?
- Je hebt sportkleding aan;
- Je neemt je judojas en judoband mee;
- Bidon, gevuld met water;

Daarnaast kun je nu ook via de mail jezelf afmelden. Klik op 'Afmelden' naast de training om dat eenvoudig te doen.

Datum: 17-04-2021
Training dinsdag 6 april vervalt
De training van dinsdag 6 april komt te vervallen wegens omstandigheden! Excuses voor het ongemak.

Je kan je wel aanmelden voor de training van zaterdag 10 april.

Datum: 04-04-2021
Belangrijke mededeling: sporter in quarantaine
Momenteel zien we steeds meer jongeren ziek worden. Wanneer dat ook in de omgeving van de sporter gebeurt, denk bijvoorbeeld aan quarantaine wegens een uitbraak op een school, dan willen we graag dat de sporter ook thuis blijft.

Datum: 20-03-2021
Een beeld krijgen wat we doen op de training?


Datum: 10-03-2021
Protocol: veilig sporten
Vanaf zaterdag 13 februari willen we de leden (onder de 18 jaar) de mogelijkheid aanbieden om buiten te sporten. Hiervoor moeten de sporters aangemeld worden. Het protocol is bijgewerkt.


Datum: 13-02-2021
Aangescherpte maatregelen
Naar aanleiding van de ingelaste persconferentie van Mark Rutte is duidelijk geworden dat alle binnensporten niet door kunnen gaan. Dat betekent dat de komende weken geen techniektraining, wedstrijdtraining en krachttraining gegeven zal worden.
We hopen in januari 2021 meer informatie te hebben over hoe we verder kunnen gaan, maar we zijn wel afhankelijk van de besluiten die de overheid neemt.

Blijf veilig en gezond.
Hopelijk tot snel!

Datum: 14-12-2020
Versoepeling maatregelen
Vanaf heden mogen sporters die ouder zijn dan 18 jaar weer individueel sporten bij ons. De data en tijden zijn ook aangepast bij het aanmeldformulier.
Deze sporters dienen ook van te voren aangemeld te worden.

Datum: 19-11-2020
Aangescherpte maatregelen
Het bestuur van 't Spectrum heeft besloten dat sporten in de sportzaal beperkt moet worden. Daarom kunnen sporters die 18 jaar of ouder zijn komende twee weken niet sporten bij ons.

Dinsdag - krachttraining
Er is nu een groep, waar sporters tot 18 jaar gaan trainen. De training is van 17.30 - 19.00 uur. Vanaf 24 november zullen sporters vanaf 18 jaar ook weer kunnen sporten, tenzij de maatregelen worden verlengd.

Vrijdag - techniektraining
De vierde groep vervalt komende twee weken. Dat betekent dat sporters die onder de 18 jaar zijn kunnen sporten volgens de lesuren. Train je in de vierde groep en ben je jonger dan 18? Dan kun je aansluiten bij de derde groep.

Datum: 05-11-2020
Protocol: Veilig sporten
Wegens de aangescherpte maatregelen die de regering heeft genomen, zijn wij genoodzaakt om het protocol te herzien op enkele punten.


Datum: 14-10-2020
Aangescherpte maatregelen
Op 13 oktober vond er een persconferentie plaats die in het teken stond van de (aangescherpte) maatregelen rondom corona. Ook 'Amateursport' werd benoemd.
Voor de sporters tot 18 jaar zal er niet zoveel veranderen. Voor sporters vanaf 18 jaar is judo niet meer mogelijk. Daarom hebben we de volgende extra maatregelen genomen - naast de eerdergenoemde maatregelen:

Kleedkamers dicht
Er werd gezegd dat de kleedkamers dicht moeten. Bij ons is dat dus niet mogelijk, omdat sporters via de kleedkamers naar de zaal moeten. Daarom verwachten we dat iedereen in judopak naar judo zal gaan. Er kan dus niet worden omgekleed in de kleedkamer. We begrijpen dat dit niet ideaal is in de herfstperiode, maar we kunnen voorlopig niks anders doen.

Eenrichtingsverkeer
Sporters zullen via de hoofdingang naar binnen gaan, maar gaan via de nooduitgang naar buiten. Zo zorgen we ervoor dat sporters zo min mogelijk met andere groepen (oudere of jongere sporters) in contact komen.

Sporters vanaf 18 jaar
Sporters vanaf 18 jaar kunnen niet gaan judoën. Op de vrijdagtraining kunnen judoka's, die ouder zijn dan 18 jaar, het 4e uur een uurtje krachttraining doen, waar iedereen op anderhalve meter afstand van elkaar sport. Op die manier kun je toch bij ons veilig en gezond blijven sporten.

Zit je in de vierde groep en jonger dan 18 jaar? Dan volg je de trainingen tijdelijk in de derde groep.

Datum: 14-10-2020
Geen publiek
Zoals gisteren, 28 september, werd aangegeven tijdens de persconferentie van Mark Rutte, zijn er geen bezoekers welkom om te kijken naar de trainingen.

Datum: 29-09-2020
Versoepeling maatregelen
Komende week starten de scholen weer. Dat betekent dat wij ook weer naar de normale trainingsdagen en trainingstijden gaan, zoals voor corona.
Je moet je aanmelden voor elke training. Je kan vanaf nu alleen de training volgen waarvoor je contributie betaalt.
Meer trainingen volgen? Neem contact op met Rick!


Datum: 16-08-2020
Protocol: Veilig sporten
Nu er weer binnen gesport mag worden, en de trainingen weer normaal worden wanneer de scholen beginnen, is het protocol herschreven. Klik op de button om het protocol te lezen.


Datum: 09-08-2020
Versoepeling maatregelen
Het RIVM heeft besloten dat judo weer binnen mag beoefend worden. De judovereniging heeft besloten om tijdens de zomervakantie gewoon judotrainingen aan te bieden in de sportzaal.
Hieronder vind je nog belangrijke informatie over onze trainingen:

Trainingen:
De trainingsdagen en -tijden die we voor de zomervakantie hanteerden, worden ook tijdens de zomervakantie gehanteerd. De tijden staan hierboven ook vermeld.
Tijdens deze trainingen zal zowel kracht- als judotraining gegeven worden. Door te werken in twee groepen, kan beter aangesloten worden op de technieken die de judoka nodig heeft.

Ouders langs de kant:
Ouders mogen niet in de zaal aanwezig zijn. Tijdens de training willen we alleen de sporters in de zaal hebben, om de veiligheid zo goed mogelijk te kunnen waarborgen.

Anderhalve meter:
Bij judo vindt fysiek contact op de mat plaats. Judoka's die ouder zijn dan 18 jaar, moeten buiten de judozaal anderhalve meter afstand houden van elkaar. In de zaal mogen de judoka's met elkaar sporten binnen de anderhalve meter.

Kleedkamer:
Sporters mogen gebruik maken van de kleedkamers, waar judoka's die ouder zijn dan 18 jaar anderhalve meter van elkaar moeten blijven. Sporters mogen gebruik maken van de WC in de kleedkamers. De douches blijven wel buiten gebruik.

Hopelijk zien we je weer snel!


Datum: 07-07-2020
Protocol: Veilig sporten
We hebben de eerste training erop zitten! We hebben besloten om toch wat wijzigingen in ons plan te maken, namelijk:

1. Sporters t/m 12 jaar: judojas en band mee!
De judotechnieken uitvoeren zonder judojas kan voor judoka's vrij lastig zijn. Daarom vragen we om de sporters volgende week wel in sportkleding te laten aankomen, maar een judojas en judoband mee te laten nemen.
De judojas zal aangetrokken worden als ze judotechnieken gaan doen. Bij spellen en andere activiteiten zal de judojas uitgaan, zodat de kans op grasvlekken klein of nihil is.

2. Tijden
We hebben besloten om de training op dinsdag en vrijdag op hetzelfde moment te laten plaatsvinden:
Sporters 6 - 12 jaar: 17:00 - 18:00
Sporters vanaf 13 jaar: 18.15 - 19.15Datum: 16-05-2020
Coronaproof sporten is mogelijk!
Het Spectrum heeft hun toestemming gegeven om buiten te trainen bij hun sportcomplex. Daarnaast hebben we de gemeente geïnformeerd over onze sportactiviteiten.

Aanmelden
Iedere sporter is verplicht om voor elke training aan te melden, om de volgende redenen:
1. We hebben zo zich welke sporters bij ons komen trainen, zodat we onze training daar goed op kunnen aanpassen;
2. Indien het slecht weer is, kunnen we de betreffende ouders/verzorgers en sporters informeren over het aflassen van de training.
Zonder aanmelding is deelname niet mogelijk.
De data voor de trainingen worden telkens toegevoegd, dus ga elk weekend even de tijd nemen om de sporter(s) aan te melden voor de trainingen. Heb je meerdere sporters? Meld ze apart aan.

Trainingen
We sporten buiten bij 't Spectrum, op het grasveld en het plein ervoor.
Zorg ervoor dat je sportkleding aan hebt (geen judopak!). Neem eventueel een bidon mee (met jouw naam er op!) en een handdoek.
We bieden de sporters de mogelijkheid om twee keer in de week te sporten, namelijk op de dinsdag en de vrijdag.


Datum: 10-05-2020
Protocol: Veilig sporten
Om ervoor te kunnen zorgen dat sporters veilig kunnen sporten, is er een protocol opgesteld. In de bijlage vind je het protocol 'Veilig sporten'.


Datum: 10-05-2020
Corona update
Achter de schermen zijn we druk bezig geweest om te kijken hoe we weer trainingen kunnen aanbieden, terwijl we wel de maatregelen van het RIVM in acht houden.
De trainers en het bestuur hebben een plan gemaakt. Het plan heeft goedkeuring gekregen van het Spectrum en nu gaan we dit plan indienen bij de gemeente Westerkwartier. Het is nog even afwachten op hun reactie en dan kunnen wij aan de slag met de voorbereidingen.
Wanneer we meer weten, zullen we dit met jullie delen.
Binnenkort wordt het plan 'Opstart trainingen' ook met de ouders en judoka's gedeeld.

Kortom: wordt vervolgd!

Datum: 08-05-2020
Judo tijdelijk afgelast
We houden dagelijks de berichtgeving over het coronavirus bij. Websites van de Judobond Nederland, NOC NSF, het RIVM, als ook de Rijksoverheid, geven meer dan voldoende informatie m.b.t. de gezondheidssituatie in Nederland en hoe hierop als judovereniging op te reageren.
Afgaande op hun laatste adviezen, is besloten dat vandaag de techniektraining komt te vervallen.
Bovengenoemde instanties raden het sporten af, met name de contactsporten. Nagenoeg alle judoverenigingen in heel Nederland volgen het advies op geen judolessen en andere activiteiten te houden.
We gaan als bestuur en trainers de situatie nauwlettend in de gaten houden en berichten als de training wel of niet doorgaat.

Eventuele vragen over trainingen kun je bij de trainers kwijt of via onze Facebook stellen.

Datum: 13-03-2020